Tyto skvělé, moravské šnečky mě naučila moje máma už před dlouhými lety a od té doby je dělám pořád: Manžel mě za ně vychválil k nebesům

-
Příprava8 min.
-
Vaření13 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 304
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na báječnou dobrotu z babiččina receptáře, kterého se celá rodina neumíme dojíst.
Pokud se ráno musíte vyloženě přemlouvat na opuštění vyhřáté postele a raději byste zůstali celý den ležet, připravte si chutnou snídani na kterou se budete moci těšit.
Zkuste například tyto tvarohové šneky.
Budeme potřebovat následující ingredience:
složení těsta
- 450 g mouky/ hladká
- 200 ml mléka
- 80 g cukru krystal
- 50 g roztaveného margarínu
- 1 balení kvasnic
- 1 vejce,
- 1 balení vanilkového cukru
- špetka soli
složení náplně
- 250 g tvarohu
- 300 ml mléka
- rozinky
- strouhaná citrónová kůra
- 1 balení vanilkového pudinku
- 100 g krystalového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
Takto budeme v receptu postupovat:
Připravte kvasnice v mléce a nechte stát. Smíchejte mouku s cukry, margarínem, vejcem, a nakonec přidejte zbylé mléko a kvasnicovou směs. Těsto propracujte, zakryjte a nechte hodiny kynout na teplém místě. Smíchejte mléko s cukry a pudinkem a připravte pudink podle návodu na obalu. Po vychladnutí přidejte tvaroh, rozinky a citrónovou kůru a dobře promíchejte. Těsto vyválejte do tvaru obdélníku a celý jej pokryjte připravenou nádivkou. Nakonec srolujte jako klasickou roládu a nakrájejte jednotlivá kolečka. Pečte je na plechu s pečícím papírem s dostatečnými rozestupy a pomazané vejcem při 180 stupních po dobu 15-20 minut. Před podáváním bohatě zasypte moučkovým cukrem.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: bidista.com/mennyei-pudingos-turos-csiga-a-tolteleknek-koszonhetoen-nem-szarad-ki-finom-puha-marad
Leave a Review